JÁTÉKOT HIRDETÜNK!

Az az öt személy, aki 2017. június 1 - augusztus 31 közötti időtávban az igazoltan legtöbb cseh sörfolyadékot veszi magához, az nyer egy ingyenes, hétvégi csehországi sörgyár látogatást.
A verseny alakulásáról két hetente friss adatokkal szolgálunk a nagyérdeműnek!


A verseny kiírói, a hely munkatársai illetve azok családtagjai, egyenes és oldalági le- és felszármazottjai, barátai, osztálytársai, spanjai, hitelezői és szomszédjai is résztvehetnek!

 BeerInMug

Hogyan tudunk a kínzó szomjúság és a szaharai forróság ellen szakszerűen védekezni?


Merülhet fel zaklatóan a kérdés bennünk, ha az átlagosnál kicsivel több felelősséggel viseltetünk a magunk és embertársaink egészségének megőrzése felett érzett jogos aggodalmunkban.

Természetesen a válasz erre egyszerű, a folyamatos és elegendő mennyiségű (szesz) folyadék bevitelével lehet hatékonyan védekezni, ez által megakadályozható sejtjeink, szöveteink és egyéb alkatrészeink kiszáradása, a száj akut elsivatagosodása!

Az étterem előtt lévő kerti csapból ingyenesen vételezhetünk vizet, valamint természetesen a pultnál ásványvizet vagy szódát, esetleg fröccsöt, DE a legkörültekintőbben akkor járunk el, ha az alább részletezett kínálatból éppen jelenlévő csapolt, illetve üveges sörökből választunk kedvünkre. 


Pivovar Postřiľinské (Nymburk)

11° Zlatovar
: Közepestől mélyig erjesztett 11°-os világos sör, 4,7%-os alkoholtartalommal, telt ízzel.

11° Tmavý lezák, barna ászok: Az ÉV SÖRE versenyben 2012-ben kategóriájában Ezüst Pecsétet kapott közepesen erős, kitűnő telítettségű 11°-os sör.

12° Francinův lezák, világos ászok: AZ ÉV SÖRE versenyben 2012-ben a Prémium világos sörök között és az abszolút kategóriában is egyaránt 2. helyezést elért világos ászok sör Francin Hrabalról, az író mostohaapjáról kapta nevét. Ez az a sör, ami mindig csapon van nálunk!

13° Nězný barbar, félbarna: Bohumil Hrabal író közkedvelt könyvéről elnevezett 5,3% alkoholtartalmú, 13°-os félbarna sör. A család igazi kedvence. Férfiak és nők egyaránt szeretik.


Pivovar Nová Paka

12° Kumburák, világos: A Nová Paka várostól 6 km-re levő Kumburk várát a 14. század elején kezdték el építeni. A Harmincéves háború során a svédek a földig lerombolták. A Kumburák, vagyis a "kumburki vár lakója" nevet manapság a telt ízű, bársonyos habú világos ászok sör őrzi.

12° Výroční lezák, félbarna: A speciális félbarna "vágott" sör alkoholtartalma 6,1% .

14° Podkrkonošský speciál, barna: A sörgyár alapításának 125. évfordulójára készített 6,3% alkoholtartalmú "Évfordulós" sör neve később Podkrkonošský (Krkonosvölgyi) névre változott. A pompás színezetű, megismételhetetlenül erős sört ezek a tulajdonságai a speciális sörök közé sorolják.


Pivovar Zatec

13° Baronka, világos: ®atec város a komlótermesztés központja, itt készítik a kitűnő, 13°-os "Bárónő" sört is.

18° Zatec strong, félbarna: A 18,5°-os ®atec Strong sör alkoholtartalma 7,3%. Legyen az egy munkás hétköznap estéje, vagy éppen valamilyen pihenőnap, ez a sör mindenképpen jól fog esni.


Pivovar Bohemia Regent (Třeboň)

14° Prezident, világos: Csehország egyik legpatinásabb sörgyárát 1379-ben alapították. A 6% alkoholtartalmú třeboňi "Prezident" speciális prémium sör a legjobb hozzávalókból készül. Nevét sehol a világon nem kell magyarázni. 2006-ban első helyezettként "Pivní Pečet"-et (Sör Oklevelet) kapott a leghíresebb csehországi sörversenyen, Táborban.

13° Petr Vok, félbarna: A "Cseh Casanová"-nak tartott Petr Vok z Rozmberk nemesről nevezte el a gyár a 13°-os félbarna speciál sört, amelynek alkoholtartalma 5,2%.


Pivovar Pardubice

19°Pardubický Porter, barna: Pardubice városa ma már nemcsak a lóversenyéről híres. A tradicionális pardubicei Porter sör receptjét Alois Šimonek sörfőző mester alkotta meg 1891-ben. Ezt a kitűnő sört ma is az ő receptje szerint főzik ugyanolyan gondos eljárással. Az ínyenc sörkedvelők igazi kedvenc csemegéje.

Bohumil Hrabal cseh író hosszú éveket töltött a Nymburkban található sörgyárban, ahol apja volt egy ideig a könyvelő. Klasszikus írásainak jelentős része az itt átélt élményekről szól, olykor valóságos szereplőkkel. A sörgyár az író iránti tiszteletből adományozta termékeinek a Postrizinsky nevet – ami a magyarra „Sörgyári Capriccio”-ként fordított mű eredetijéből a Postriziny-ből származik. (Amúgy körülbelüli jelentése: a haj rövidre nyírása). Az 1895 óta létező üzem termékei az író egy-egy művének, vagy alakjának címét, nevét viselik.